Михаил Стефанов е консултант и обучител по стратегически, публични и междуличностни комуникации с над 13-годишен опит както в света на бизнеса, така и в този на организациите с кауза. Неговата мисия е да подкрепя успешните лидери и екипи да постигат още по-забележителни резултати чрез ефективни и въздействащи комуникации на всички нива.

Професионална експертиза

Уникалният подход на Михаил към обучаването и консултирането съчетава дълбочината на научната мисъл в сферата на комуникациите с неуморно креативно преследване на практическа ефективност на всички организационни нива. Това е и причината той да е един от най-търсените бизнес консултанти и обучители по комуникационни, презентационни и медийни умения, креативност, бизнес писане и сторителинг в България. (Вижте всички обучения)  

За последните няколко години на експертизата на Михаил се доверяват лидери от най-големите компании и организации в страната, между които висши мениджъри от LIDL, VMWare, Coca-Cola, Heineken Zagorka, Telus, Overgas, Kamenitza, фондация Америка за България, Музейко и много други. (Вижте всички клиенти).

Обществен принос и признание

Своя принос към обществото Михаил вижда в развитието на младите хора в България – кауза, на която е посветил огромна част от времето и енергията си. Той е основател и директор на най-големия тинейджърски фестивал в страната – The Bridge. А през 2018 г. начело на международен образователен екип създава “Мини Машини” – първата в света изцяло сторифицирана платформа за умения на бъдещето за младежи. Това за кратко време го превръща в един от най-търсените вдъхновяващи говорители в страната.

За своята обществена работа през 2019 г. Михаил е включен в класацията на Дарик радио “40 до 40”; през 2018 г. Българското национално радио го обявява за един от десетимата “Будители на България”, а международната организация JCI – за една от “10-те най-изявени млади личности на България”. В последните 10 години той е два пъти говорител във формата TEDx, два пъти на сцената на Форум “Ключ” и презентатор на десетки професионални форуми по целия свят. Михаил е и търсен медиен събеседник – гостува многократно във всяка национална медия в България.

Личен план

В личен план Михаил е съпруг на Ива и баща на Лия и Алина. Въпреки интензивните си ангажименти понякога успява да открадне време, за да пише музика, да покорява планински върхове, да тренира бразилско джу-джицу или да готви любимата си домашна паста.

Признание

В МЕДИИТЕ

Смисълът зад проекта Мини машини

БНТ, 100 % будни

Михаил Стефанов споделя смисъла зад проекта “Мини машини”. Как тинейджърите развиват своите жизненоважни меки умения може да видите в записа на “100 % будни” от 31.10.2018.

Още

Как децата да бъдат мини машини?

БНТ “Денят започва”

Какви са необходимите ключови умения на тинейджърите днес? Как Михаил Стефанов стимулира развитието им чрез проекта “Мини машини”, вижте в записа от “Денят започва” по БНТ на 18.12.2017 г.

Още

Работа която ни вдъхновява?

БНТ, Денят започва

Как да си намерим работа, която ще ни носи приходи и същевременно вдъхновение? Чуйте какви съвети споделя Михаил Стефанов със зрителите на “Денят започва” на 22.05.2017

Още

Как да развием качества за успех

НОВА, “на кафе при Гала”

Процесът по раждане на идеи вече не ни се струва толкова сложен. Особено ако мислим за приложението на тухла. Вижте повече в епизода от 07.11.2018 г. в предаването “ На кафе” с участието на Михаил Стефанов.

Още

Как се раждат яки идеи?

БНТ, Отблизо с Мира

В предаването “Отблизо с Мира” на 17.12.2017, Михаил Стефанов споделя какъв е процеса на генериране на идеи и как сами да управляваме мозъчната дейност.

Още

Комуникацията - ключ към успешната реализация

Bloomberg TV, “Бизнес среща”

Всеки може да говори, но въздействащата комуникация е по-дълбока и си има своите принципи и правила. Вижте какво споделя комуникационният експерт Михаил Стефанов в предаването “Бизнес среща” на 06.06.2019.

Още

Говорещият с тинейнджъри

Капитал

Какви са новите перспективи в кариерата на един млад човек и как да извървим своя път по неутъпкана пътека? На 16 ноември, 2018, Михаил Стефано участва в образователната конференция #ЖадниЗаЗнание по инициатива на “Кока-Кола ХБК България” и образователната организация “Джуниър Ачийвмънт”.

Още

Предприемачите в науката са много смели хора

Кaroll knowledge foundations

Пътят от комуникатор към предприемач. Бъдещето на проекта “Мини машини”. Откъде идва смелостта за нови начинания? Тези и още теми вижте в интервюто от 9 август, 2018 ма Михаил Стефанов.

Още

Ура за Михаил Стефанов, който учи децата как да бъдат МИНИ МАШИНИ!

Успелите Бг

Една от най-неразбраните групи хора на света са тинейджърите. Не задълго. Михаил споделя как намира общия език с тях в статията на “Успелите” от 5 декември 2017 година.

Още

Чудото The Bridgе

Darik radio

Проследете пътят на The Bridge fest- вдъхновение за музиканти, творци, мечтатели. Как фестивалът се превръща в един от най- големите тинейджърски събития в България разберете в интервюто на Михаил Стефанов в предаването 40 до 40 на darik radio от 08.05.2019.

Още
БНР, “Радиоприемница”

В предаването “Радиоприемница” на БНР от 30.10.18 ще разберете лудост или призвание е да бъдеш “Говорещият с тинейджъри”. Това наименование получава Михаил Стефанов след дългогодишния му опит в сферата на комуникациите.

Още

Предприемачество в неформалното образование

Телевизия Европа, Business Daily

Възможно ли е младите да усвоят предприемаческия дух чрез неформалното образование? Кои са уменията на бъдещето и как да ги развием чуйте в интервюто на Михаил Стефанов в предаването Business daily на ТВ Европа от 13.11.2018.

Още

Говорещият с тинейджъри за “Мини машини”

Flashnews

От какво имат нужда младите за да бъдат успешни? Какви умения притежават двете дъщери на комуникационния експерт Михаил Стефанов вижте в интервюто на Flashnews от 06.06.2019.

Още

Свържете се с Мишо Стефанов!