Преди известно време имах удоволствието и радостта да се запозная с великолепния екип на Leanplum-eдна от най- бързо развиващите се компании по света, в която има български отпечатък.

Съоснована от Момчил Кюркчиев през 2012 година, компанията е световен лидер в мобилния маркетинг с повече от 25 милиарда потребители, които преминават през платформата ежедневно. В глобален мащаб, компанията се локализира в 6 страни със седалище в Силиконовата долина. До момента Leanplum успява да обедини над 98 милиона долара инвестиции.

Историята за това как попаднах в в техния софийски офис започва от един обикновен пост в LinkedIn. След това организирахме и проведохме обучение за “Лидерски комуникации”. Вдъхновен от срещата ми с тях, споделям част от техните ключови ценности, които трансформират хората им в цялостен екип в пълния смисъл на думата.

Как се управлява екип от суперзвезди, колко важна е културата за развитието на екипа и осъзнаването на всеки един член и каква е неговата роля ни разказа Васил Поповски, VP Product Development в Leanplum.

Основата на културата на Leanplum е изграждане на пълноценни взаимоотношения

-Васил Поповски, VP Product Development

 Това става възможно чрез следните принципи:

01. Be a doer

Да провокират действие, като бъдат проактивни в своята работа е един от най- важните личностни мотиви, които притежават служителите там. За да бъде оптимизиран работният процес, всеки от екипа осъзнава и възприема както своята конкретна роля в компанията, така и отговорността, която носи заедно с нея.

02. Skip politics

Прозрачна комуникация, която се основава на изградено доверие и липсата на лицемерие. В сложни за решаване ситуации, избягването на политиката носи позитиви, които водят до по- ефективни и бързи решения (мечтата на всеки работодател).

03. Lead humbly

Да водят скромно, като оставят егото си вкъщи. По време на ежедневните срещи в офиса да се вслушват в думите на другия и да уважават неговата личност. Това не изключва възможността да не се съгласиш с  мнението на друг член от екипа, дори в повечето случаи това виждаме в екипите в Leanplum. Те изхождат от принципа “Disagree and commit”- независимо моментите на индивидуално несъгласие, приемане и установяване на екипно крайно решение.

04. Show gratitude

Дори и малките победи също са победи. Да отпразнуват всеки свой успех, независимо дали в индивидуален или групов план е невидимата лампа, която светва, като напомня на екипа откъде са започнали своето развитие и какъв път са изминали до момента.

05. Push innovations

За да бъде лидер в своята сфера и да оцелее в настоящата динамична среда, Leanplum изисква постоянна иновативност, както и хората, част от компанията. Това означава непрестанно адаптиране- от вътрешните процеси в екипите до крайния продукт, който да бъде най-високо качество и да отговаря на актуалните изисквания на клиента. Най-иновативните среди носят със себе си и най- големи комуникационни предизвикателства.

Голямото предизвикателство за мен е, че тук работят много умни и способни хора. Това прави комуникацията трудна, защото стойностните хора изискват сериозна  предварителна подготовка от моя страна.

-Васил Поповски, VP Product Development

А във видеото по- долу може да видите цялата ни среща с Васил Поповски и какво споделиха Христо Пенчев (Senior Technical Manager) и Емил Стойчев (Team Lead) за личните им предизвикателствата и управлението на екипи от суперзвезди.