Събитията през последните месеци поставиха началото на дълъг процес трансформация за всеки бизнес по света. Оказа се, че не е толкова важно откъде работиш, а какво можеш. Настъпиха промени както в екипните взаимодействия, така и в комуникацията с външни клиенти. 

Преди известно време брилянтните лидери от Telelink Business Services се свързаха с нас, за да разработим специална онлайн базирана програма, с която да подкрепим развиването на комуникационните умения на техния Service desk екип. 

Нека ви разкажем малко повече в следващите редове…

Telelink Business Services е водеща високотехнологична компания в България, подпомагаща лидери в организациите, които оптимизират работата си чрез най-новите технологии, докато се фокусират върху основния си бизнес. Техният цялостен подход за осигуряване на дигитална трансформация и решаване на сложни проблеми с ИТ се формира на базата на седем ключови технологични стълба.

АНАЛИЗ НА СИТУАЦИЯТА

Екипът на Telelink Business Sevices е съставен от брилянтни млади хора, които притежават изключително високи технически умения. Същевременно, за част от служителите това е една от първите работни позиции, които заемат. 

Нашата мисия беше да развием комуникационните умения на техния Service desk екип, с цел да подобрим Customer service experience-a.

Ето кои бяха нашите основни компоненти за целта:

ПРИНЦИПИ НА ОБУЧЕНИЕТО

По време на обучението, използвахме следните принципи на работа:

1. Обърната класна стая

Създадохме специална онлайн обучителна платформа, предназначена за екипа на компанията. Предварително предоставихме всички обучителни видеа и интерактивни материали, необходими за виртуалните работилници.

2. Виртуални работилници

Организирахме онлайн срещи, в които фасилитирахме дискусии върху казуси от реалната работна среда на компанията. Активно подкрепяхме колаборацията между участниците.

3. Незабавно прилагане

Между обучителните сесии, участниците имаха на разположение една седмица, в която да приложат знанията си в действие и да изпълнят поставените персонализирани задачи.

4. Сторификация

За максимална ангажираност, адаптирахме психологически принципи на водещи разследващи журналисти и агенти на ФБР. В рамките на 5 часа видео съдържание, участниците преминаваха през разнообразни комуникационни роли.

СТЪПКИ НА УЧАСТНИЦИТЕ

Обучението се състои от няколко ключови модула,  съобразени с различни аспекти от комуникационния процес на клиента. Модулите са предназначени за повишаване на комуникационните умения на участниците и осигуряване на възможност за учене чрез методите blended и on-the job learning.  

Всеки от модулите се базира на следните три стъпки:

СТЪПКА #1 

Участниците гледат кратки обучителни видео епизоди. След това проверяват своите теоритични знания чрез интерактивни въпросници в специално разработена онлайн обучителна платформа. В нея събрахме над 5 часа обучително сторифицирано видео съдържание.

СТЪПКА #2 

Организиране на виртуални обучителни работилници с интегрирани ролеви игри и казуси, базирани на реални ситуации в Telelink Business Services. Чрез тях участниците усвояват и развиват първоначалните теоритични знания.

СТЪПКА #3

За да затвърдим знанията, всеки от участниците получава регулярна обратна връзка в процеса на обучението.

Обучението даде добри резултати в комуникацията на колегите. Забелязват се много повече умереността и увереността в комуникацията им с колеги и клиенти. – Тома Николов, Service Operation Manager

Изтегли PDF
ИЗТЕГЛИ PDF

Искрено благодарим на приятелите ни от Telelink Business Services за доверието и за удоволствието от съвместната ни работа. Вярваме, че много и все интересни проекти и предизвикателства ни очакват занапред.

Та като казахме занапред, с радост споделяме, че голяма част от тази година екипа на Misho Stefanov разработва проект, с който съвсем скоро предстои да ви запознаем и вече нямаме никакво търпение. Бъдете нащрек и ни следете в социалните мрежи.

Поздрави,