Днес ще разберете защо 8,786.91 километра далеч не са предизвикателство и как стана така, че от един благодарствен имейл, Дейвид Райбак кацна в България за първи път.

Запознайте се с д-р Дейвид Райбек, който е консултант, обучител, клиничен психолог и световен експерт в сферата на емоционалната интелигентност и развиването на лидерски умения в Атланта, Гаа, САЩ.

Развива своята дейност като част от EQ Associates International. Райбек е активен член на Националната асоциация на ораторите, като подпомага процесите в сферата на бизнес мениджмънт, личностно развитие, спортното консултиране и е настоящ преподавател в Бизнес университет Емори в Атланта, Джорджия.

Дейвид Райбак е член на American Speakers Association, колега и приятел на Карл Роджърс (създателят на позитивната психология), с когото заедно разработват модели за комуникация и управление на конфликти.

А сега, нека се върнем на историята.

През март, 2019, докато се готвех за обучение на клиент със сложен казус, прочетох негов учебник по комуникации и бях толкова впечатлен, че реших да изкажа своята признателност и благодарност. Вечерта му изпратих имейл, в който му споделих по какъв начин ми е помогнал в работата ми като комуникационен експерт.

Няколко дни по- късно в пощата ми пристигна писмо от него. В него той ми сподели, че е радостен за случилото се. В отговор, аз му писах отново, че ако му предстои пътуване към Европа, ще се радвам да взема самолета и да пием кафе, където е. 

Той каза, че няма път към Европа скоро, но толкова се е зарадвал на разговора ни, че ако някой от моите клиенти покрие пътните му разходи, ще направи безплатно обучение с техния екип, за да се запознае с мен в България.

Та така, дългогодишните партньори от Фондация “Америка за България” веднага се съгласиха да го поканят. Дейвид Райбак ще бъде в България за цяла седмица – от 4 до 10 ноември, 2019. 

През това време ще се срещне с организационните мениджъри на A1 и Lidl, ще присъства на лекция в Американския университет в Благоевград и  разбира се ще се срещне с приятелите от Фондация “Америка за България”, които съдействаха за неговото гостуване тук.

Вижте как премина един ден в компанията на д-р Дейвид Райбек във видеото по- долу.